Vacature Allround medewerker klantenservice (junior/medior, 24-32 uur)

Wij zijn op zoek naar een Allround medewerker klantenservice. We zoeken iemand die enthousiast wordt van het beantwoorden van klantvragen en het eerste aanspreekpunt wil zijn van ons warmtebedrijf.

Over InWarmte

InWarmte is een jong warmtebedrijf dat lokale duurzame warmte, koude en warm tapwater levert aan ca. 2500+ huishoudens en klein zakelijke aansluitingen in Nederland. Hiervoor ontwikkelen en exploiteren we zelf projecten of werken we samen met lokale initiatieven, ontwikkelaars, vastgoedbeheerders en woningbouwcorporaties. We leveren de duurzame warmte uit WKO’s, warmtepompen en zonne-energiesystemen.

De functie

Je taken zijn primair gericht op de klantenservice van het warmtebedrijf. Daarnaast zal je een beperkt aantal taken hebben voor onze interne organisatie op kantoor. Het bedrijf is volop groeiende en we hebben in de toekomst ook andere leuke taken die hierbij komen kijken. Bij de oplevering van een nieuw project zal je bijvoorbeeld ook ondersteunen bij de inrichting en de communicatie met klanten.

Je belangrijkste taak is dus de klantenservice. We zoeken een collega die het aanspreekpunt is voor onze klanten. Daarnaast waarderen we initiatief enorm en bieden we de ruimte voor groei en ontwikkeling.

Wat bieden we?

Natuurlijk een marktconform salaris, een laptop, een werktelefoon en een goede werkplek (met leuke collega’s!). Onze organisatie kenmerkt zich door het sterk pragmatische en ondernemende karakter en het doel om voor alle stakeholders duurzame resultaten te behalen. We maken het verschil door samenwerkingen aan te gaan waardoor we projecten kunnen realiseren en nemen hierin het initiatief als dat nodig is.

In ons team krijg je veel verantwoordelijkheid om jouw manier van werken vorm te geven en eigen ideeën uit te werken. Zo kan jij jouw functie zelf inrichten en stappen in projecten van begin tot eind vormgeven. Natuurlijk helpen je collega’s hierbij.

Hoofdtaken
  • Het beantwoorden van klantvragen die binnenkomen per e-mail of telefoon;
  • Het doorzetten van servicevragen naar en het contact onderhouden met de onderhoudsmaatschappijen;
  • Het verwerken van verhuismutaties;
  • Assisteren bij het opstellen van voorschot-, eind- en jaarnota’s;
  • Assisteren bij het maken van incassobatches en deze inlezen bij de bank en afletteren;
  • Assisteren bij het versturen van mailing aan klanten.

Functie-eisen
  • Minimaal MBO werk- en denkniveau;
  • Goede mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
  • Zelfstandig kunnen werken;
  • Pré: ervaring in de energiesector

Organisatie

Als Allround medewerker klantenservice zal je in dienst komen bij InEnergie en werk uitvoeren voor InWarmte. Je rapporteert direct aan de directie en werkt op ons kantoor in Utrecht.

Interesse? Leuk!

Wil je meer weten over de functie? Stuur je vraag naar onze collega Sibren Boer via sibren@inenergie.nl.

Meteen solliciteren? Vul hieronder je contactgegevens in en stuur ons je motivatie en cv.