Vacature Technisch Medewerker Klantenservice (32-40 uur)

We zijn op zoek naar een klantvriendelijke collega die onze belangrijkste stakeholders, onze klanten, verder kan helpen. Het is daarbij belangrijk dat je goed uitleg kunt geven over onze warmtesystemen (WKO’s, warmtepompen en zonne-energiesystemen) en de juiste mensen op tijd weet te betrekken.

Duurzame warmteprojecten

InWarmte levert lokale duurzame warmte en koude. Hiervoor ontwikkelen en exploiteren we duurzame energie-installaties. Voor onze opdrachtgevers, veelal gebouweigenaren of ontwikkelaars, zoeken we uit waar hun behoefte ligt. Dit kan betekenen dat we een nieuwe opwekinstallatie bouwen, een bestaand energiesysteem overnemen, optimalisaties uitvoeren, energie inkopen, het contractbeheer uitvoeren of de klantadministratie overnemen.

De afgelopen jaren hebben we tientallen warmteprojecten opgebouwd en nu leveren we duurzame warmte en koude aan ca. 6000+ huishoudens en meerdere zakelijke klanten. Dit doen we altijd met het idee om duurzame resultaten te behalen voor alle belanghebbenden; niet alleen voor de warmteleverancier of de ontwikkelaar, maar ook voor de vastgoedeigenaar, de installateur, de onderhoudspartij en natuurlijk voor de eindgebruiker.

De functie

We zijn op zoek naar een nieuwe klantvriendelijke collega die klanten verder helpt. Het is daarbij belangrijk dat je goed overzicht kunt bewaren. Duurzame energie is voor veel afnemers nieuw. Vaak werken de duurzame energiesystemen anders in de woning en kunnen klanten hulp gebruiken bij uitleg over de omgang met het nieuwe energiesysteem. De klantenservice richt zich nu vooral op vragen over administratie, facturatie en algemene vragen. Als Technisch Medewerker Klantenservice zorg jij voor de verbinding tussen externe partijen waar we mee samenwerken en onze collega’s op het gebied van klantenservice, exploitatie en ontwikkeling.

Je taken zijn primair gericht op de klanten van het warmtebedrijf, maar het kan zijn dat we jouw talenten graag ook op andere gebieden binnen de Groep InEnergie inzetten.

Wat bieden we?

Natuurlijk een marktconform salaris, een laptop en werktelefoon en een goede werkplek met leuke, enthousiaste en behulpzame collega’s. Onze organisatie kenmerkt zich door het sterk ondernemende karakter waarin iedereen zijn/haar eigen plek invult om zodoende gezamenlijk onze doelen te bereiken. We maken het verschil door buiten onze organisatie betrouwbare partnerschappen aan te gaan waardoor we projecten kunnen realiseren en nemen hierin het initiatief als dat nodig is.

In ons team krijg je veel verantwoordelijkheid om jouw manier van werken vorm te geven en eigen ideeën uit te werken. Onze collega’s helpen jou verder met jarenlange ervaring in projectmanagement en brede kennis over warmteoplossingen. Zo kan jij jouw functie zelf inrichten en stappen in projecten van begin tot eind vormgeven.

Hoofdtaken
 • Het beantwoorden van klantvragen en het onderhouden van relaties met onderhoudsmaatschappijen
 • Het uitleg geven aan klanten over onze duurzame energiesystemen, onze collega’s kunnen je meer leren over de duurzame energie-installaties
 • Het uitvoeren van controles op meterstanden en contracten
 • Communiceren naar klanten over onderhoud of verbruiksupdates
 • Ondersteunen bij het exploitatiemanagement van onze duurzame energiesystemen
 • Ondersteunen bij het verder ontwikkelen van ons klantenportaal

 

Functie-eisen
 • Minimaal MBO/HBO werk- en denkniveau
 • Minimaal 2 jaar relevante werkervaring
 • Affiniteit met techniek, bijvoorbeeld door opleiding of werkervaring
 • Zelfstandig kunnen werken
 • Goede mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse taal
 • Pré: ervaring bij organisatie met een technische achtergrond

 

Organisatie

Als Technisch Medewerker Klantenservice werk je samen met en rapporteert je aan de directie. Ons kantoor is gevestigd in Utrecht. We zijn een kleine organisatie met ca. 25 collega’s waardoor de lijntjes kort zijn en keuzes snel gemaakt worden. 

Interesse? Leuk!

Wil je meer weten over de functie? Stuur je vraag naar onze collega Sibren Boer via sibren@inwarmte.nl.

Meteen solliciteren? Vul hieronder je contactgegevens in en stuur ons je motivatie en cv.