Missiehuis Park

Driehuis

Zelf regelen?

Kijk hieronder wat je zelf al kunt doen

Contact voor vragen en storingen

Wilt u een storing melden of heeft u vragen over uw warmtelevering? We helpen u graag. Wij zijn in geval van storing 24/7 bereikbaar via onderstaand nummer. Voor overige vragen staan wij u graag te woord tijdens kantooruren.

Telefoon: 088 – 116 58 06
E-mail: vragen@inwarmte.nl

Download hier de app voor het InWarmte klantenportaal:

Over Missiehuis Park

Lokale duurzame WKO-warmte voor Missiehuis Park

Het Missiehuis in Driehuis is een monumentaal gebouw uit 1924. Het was toen een verblijf en opleidingsinstituut voor priesters. Vanaf 1974 werd het parkachtige complex de verblijfplaats van de sociaal medische dienst van de Koninklijke Marine. De omgeving van het Missiehuis heeft nu een nieuwe woonbestemming gekregen met appartementen en eengezinswoningen. Missiehuis Park telt 84 woningen in en rondom het historische Missiehuis. Voor Equilis Nederland heeft InWarmte het lokale energiesysteem ontwikkeld in samenwerking met installatiebedrijf InnQ.

Lokaal energiesysteem

De lokale warmte-en koude opslag (WKO) vormt de basis van het energieconcept. Vanuit de gesloten verticale bodemwarmte-warmtewisselaars wordt warmte en koude onttrokken uit de bodem.

Via de technische ruimte in het Missiehuis wordt de warmte (voor ruimteverwarming) of de koude (voor koeling) uit de bodem overgedragen aan het distributienet. De temperatuur van de warmte wordt in de technische ruimte verhoogd met collectieve warmtepompen. Het warme water voor ruimteverwarming (ca. 45°C in de winter) en het koude water voor koeling (ca. 17°C in de zomer) gaan via het distributienet naar de woningen.

Boosterwarmtepomp in de woning

Het water uit het warmtenet kan direct gebruikt worden voor ruimteverwarming of koeling. Voor tapwater is een hogere temperatuur nodig om snel gebruik te kunnen maken van warm water en om legionella te voorkomen. Alle woningen worden daarom voorzien van een individuele boosterwarmtepomp. Deze warmtepomp gebruikt de warmte uit het warmtenet, verwarmt het water verder tot warm tapwater en slaat het warme water in een buffervat op.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact met ons op!