
Warmtenetwerk Harderwijk
Harderwijk
Zelf regelen?
Kijk hieronder wat je zelf al kunt doen
Contact voor vragen en storingen
Wilt u een storing melden of heeft u vragen over uw warmtelevering? We helpen u graag. Wij zijn in geval van storing 24/7 bereikbaar via onderstaand nummer. Voor overige vragen staan wij u graag te woord tijdens kantooruren.
Telefoon: 088 - 116 58 02
E-mail: vragen@inwarmte.nl
Download hier de app voor het InWarmte klantenportaal:
Vraag en antwoord
Over het netwerk/ over mijn aansluiting
-
Uw woning is aangesloten op een modern warmte- en koudenet dat restwarmte van de nabijgelegen rioolzuiveringsinstallatie gebruikt. Het warmte- en koudenet is zo ontworpen dat er in de toekomst ook andere bronnen kunnen worden ingezet én dat buurten in de omgeving kunnen worden aangesloten.
-
Om uw woning comfortabel te verwarmen en koelen zijn veel verschillende partijen betrokken.
Warmtenetwerk: Warmtenet Harderwijk en Firan
Bronwater vanuit het riool (effluent): Waterschap Vallei en Veluwe
Leverancier: InWarmte Projecten III BV
Garantie van uw warmtepomp: Van Wijnen met installateur Breman
Voor vragen kunt u altijd contact met InWarmte opnemen via: 088-1165802 of vragen@inwarmte.nl.
-
Voor de centrale levering van bronwarmte en -koude is InWarmte verantwoordelijk. U mag ons benaderen bij vragen over techniek, eventuele storingen of administratieve vragen. Wij zorgen er op onze beurt voor dat de overige partners die voor deze levering nodig zijn worden gecontacteerd. Onze verantwoordelijkheid loopt tot en met de afleverset in uw woning.
De warmtepomp welk is aangesloten op de hierboven weergegeven afleverset is onderdeel van uw woning. U bent dus zelf eigenaar van de warmtepomp en zelf verantwoordelijk om deze te onderhouden. Ook de vloerverwarming, thermostaat of overige zaken in uw woning zijn uw eigen verantwoordelijkheid. In het eerste jaar na oplevering van uw woning heeft u garantie op de werking van de warmtepomp, daarvoor kunt u Van Wijnen of diens installateur Breman contacteren.
Onderhoud
-
Voor een betrouwbare warmtevoorziening is onderhoud aan het warmtenetwerk nodig. Van preventief onderhoud merkt u meestal niets. In sommige gevallen kan het mogelijk zijn dat er door onderhoud een tijdelijke warmteleveringsonderbreking plaats zal vinden. In dat geval wordt u daar van tevoren over geïnformeerd.
-
Indien u tijdens onderhoudswerkzaamheden te maken gaat krijgen met een tijdelijke warmteleveringsonderbreking zullen wij u hier tevoren over informeren, zodat u tijdig eventuele maatregelen in huis kunt nemen.
Storingen
-
Indien er sprake is van een storing van de warmtelevering is het belangrijk om eerst te kijken of het een storing in uw warmtepomp of aansluiting betreft. Een storing in uw warmtepomp moet u zelf (eventueel met garantiepartner Van Wijnen of Breman) oplossen.
Alle storingen aan warmtepompen kunnen worden gemeld bij Breman woningbeheer 0900 8212174
Voor een storing in de levering van bronwarmte- en koude kunt u contact opnemen met InWarmte via: 088-1165802 of vragen@inwarmte.nl. Twijfelt u over de storing? Dan is het handig om eerst navraag te doen bij de onderhoudspartij van uw warmtepomp en/of navraag te doen bij uw buren. Als het een centrale storing in het bronnet betreft zullen uw buren hier ook last van hebben!
-
Warmtelevering via een warmte- en koudenet is even betrouwbaar als de levering van aardgas. In geval van een storing wordt direct de back-up voorziening ingeschakeld.
Alle storingen aan warmtepompen kunnen worden gemeld bij Breman woningbeheer
0900 8212174
-
Bekende storingen worden hier gepubliceerd: Storingen
Over Warmtenetwerk Harderwijk
Warmtenet met energie uit afvalwater
De gemeente Harderwijk, provincie Gelderland en Firan werken samen met partners aan een warmtenet voor de nieuwbouwwijk Waterfront. Het warmtenet gebruikt energie uit afvalwater van de rioolwaterzuiveringsinstallatie in de buurt. Tot 2030 worden ongeveer 1.110 woningen en andere gebouwen in de wijk aangesloten. Zo’n 160 woningen gebruiken al duurzame warmte en koeling via aquathermie.
Het water, dat ongeveer 13°C is, stroomt via een leidingen naar de woningen. Een warmtepomp in de woning zorgt ervoor dat het water op de juiste temperatuur komt voor verwarming en warm tapwater. In de zomer zorgt het systeem voor comfortkoeling. Dit biedt een betrouwbare en betaalbare oplossing die bijdraagt aan de CO2-reductie en energieneutraliteit van de gemeente.
InWarmte is de eerste leverancier in het project. Samen met andere partners, zoals Waterschap Vallei en Veluwe en vastgoedontwikkelaars, werken zij aan een duurzaam energiesysteem voor de wijk. Het systeem kan in de toekomst uitbreiden met andere duurzame warmtebronnen, zoals zonnewarmte en oppervlaktewater.
Wat is een warmtenet?
Een warmtenet is een netwerk van geïsoleerde leidingen onder de grond. Door deze leidingen stroomt warm water van een warmtebron naar woningen en gebouwen. Daar komt de warmte binnen via een afleverset, een kleine box die de warmte doorgeeft. Dit warme water wordt gebruikt voor de verwarming en voor warm water.
Een warmtenet is een energiezuinig systeem om veel woningen en gebouwen die dicht bij elkaar liggen goed te verwarmen. Bovendien kan een warmtenet in de toekomst worden aangesloten op duurzame warmtebronnen, zoals restwarmte, zonnewarmte, warmte uit oppervlaktewater of bodemwarmte.
Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?