De Ruyter, Leiden

Inloggen

Ga direct naar je InWarmte account

inloggen

Veelgestelde vragen

Zoek jouw vraag bij veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Aanmelden Mijn InWarmte

Meld je aan en ontvang jouw inloggegevens

Aanmelden

Verhuizing doorgeven

Geef je verhuizing hier door

verhuizing doorgeven

Documenten

Het energiesysteem

Luchtwarmtepomp

Jouw appartement is voorzien van vloerverwarming en mechanische ventilatie met voorverwarmde luchttoevoer. De benodigde warmte voor je vloerverwarming wordt door de luchtwarmtepomp opgewekt uit de ventilatielucht van je woning. Omdat de luchtwarmtepomp een lager vermogen heeft dan een traditionele gasgestookte installatie en deze het beste werkt als deze continu op een laag pitje draait, duurt het langer om je woning te verwarmen. Daarom adviseren wij je om ook geen nachtverlaging toe te passen. Door de kamerthermostaat op 20°C te zetten en er verder niet aan te komen, verbruik je het minste energie en werkt de warmtepomp optimaal.

Warm tapwater

Je appartement heeft een tapwatervat van 130 liter dat is aangesloten op de luchtwarmtepomp. Met dit vat kan je ongeveer 25+ minuten aan een stuk douchen voordat de warmtepomp het buffervat opnieuw moet opladen. Het kost daarna ongeveer een uur alvorens er weer voldoende douchewater beschikbaar is.

Zonnepanelen (Blok B)

De appartementen in blok B zijn voorzien van zonnepanelen die direct zijn aangesloten op jouw eigen elektriciteitsmeter. De omvormer op het dak van het gebouw zorgt voor bruikbare wisselstroom uit de zonnepanelen. De opgewekte duurzame stroom wordt via jouw eigen kilowattuurmeter teruggeleverd aan je elektriciteitsleverancier die deze saldeert met de stroom die je gebruikt voor de warmtepomp, mechanische ventilatie of bijvoorbeeld je tv, kookplaat of verlichting.

Aparte leverancier elektriciteit

InWarmte is jouw leverancier van lokale duurzame warmte. Voor de levering van elektriciteit dien je zelf een aparte leverancier te kiezen (vrije keuze).

Bewoners van blok B huren zonnepanelen voor een vaste prijs. De opgewekte zonnestroom wordt verrekend door jouw elektriciteitsleverancier.

 

Energiekosten

Berekening

De totale energiekosten voor jouw appartement worden bepaald door:

  • Kosten elektriciteit en netbeheer (vrije keuze voor een leverancier).
  • Kosten voor maandelijkse huur van de warmtepomp (en zonnepanelen bij blok B).
  • Hiernaast is de mate van verbruik (zowel warmte/tapwater als elektriciteit) van belang in het bepalen van de hoogte van je jaarlijkse energiekosten.
Schatting blok A (zonder zonnepanelen)

Onze schatting van de totale energiekosten voor Blok A:

Let op: betreft voorbeeldberekeningen voor het jaar 2020. Door toekomstige aanpassing van belastingen (zoals BTW, energiebelasting of heffingskorting) of aanpassingen van salderingsregeling kunnen de netto kosten stijgen.

Schatting blok B (met zonnepanelen)

Onze schatting van de totale energiekosten voor Blok B:

Let op: betreft voorbeeldberekeningen voor het jaar 2020. Door toekomstige aanpassing van belastingen (zoals BTW, energiebelasting of heffingskorting) of aanpassingen van salderingsregeling kunnen de netto kosten stijgen.

Heb je een vraag of opmerking?

Neem contact met ons op!

Contact