Vacature Exploitatiemanager Warmte (32-40 uur)

Wij zoeken iemand die ondersteuning biedt in onze lopende warmteprojecten. We zoeken een collega die zelfstandig uiteenlopende taken kan oppakken als exploitatiemanager van duurzame warmteprojecten.

Duurzame warmteprojecten

InWarmte levert lokale duurzame warmte en koude. Hiervoor ontwikkelen en exploiteren we duurzame energie-installaties. Voor onze opdrachtgevers, veelal gebouw eigenaren of ontwikkelaars, zoeken we uit waar hun behoefte ligt. Dit kan betekenen dat we een nieuwe opwek-installatie bouwen, een bestaand energiesysteem overnemen, optimalisaties uitvoeren, energie inkopen, het contractbeheer uitvoeren of de klantenadministratie overnemen.

De afgelopen jaren hebben we tientallen warmteprojecten opgebouwd en nu leveren we duurzame warmte en koude aan ca. 6000+ huishoudens en meerdere zakelijke klanten. Dit doen we altijd met het idee om duurzame resultaten te behalen voor alle belanghebbenden; niet alleen voor de warmteleverancier of de ontwikkelaar, maar ook voor de vastgoedeigenaar, de installateur, de onderhoudspartij en natuurlijk voor de eindgebruiker.

Omdat we groeien, zoeken we naar een nieuwe collega die onze warmteprojecten in exploitatie wil managen. De hoogste prioriteit is het met zekerheid kunnen leveren van de warmte en koude uit onze duurzame installaties en natuurlijk ook dat onze energiesystemen zo efficiënt mogelijk draaien.

De functie

Bij het goed laten draaien van onze duurzame energiesystemen komt nogal wat kijken. In deze operationele en constructieve functie zorg je ervoor dat nieuwe warmteprojecten na de realisatie in exploitatie worden genomen. Voor onze lopende projecten werk je samen met collega’s ideeën uit om de bestaande duurzame energie-installaties optimaal te laten functioneren. Denk hierbij aan het verbeteren van het energetisch rendement van de installatie, het verhogen van de leveringszekerheid van onze warmte en koude maar ook aan het optimaliseren van het storingsproces of het leiden van uitgebreide vervangingswerkzaamheden.

Kom jij ons helpen om samen met onze enthousiaste collega’s de exploitaties te draaien? Heb jij technische, analytische en communicatieve skills? Heb je affiniteit met duurzame energie en ben je niet bang de handen uit de mouwen te steken? Dan zoeken wij jou!

Wat bieden we?

Natuurlijk een marktconform salaris, een laptop, een werktelefoon en een goede werkplek (met leuke collega’s!). Onze organisatie kenmerkt zich door het sterk pragmatische en ondernemende karakter waarin iedereen zijn/haar eigen plek invult om zodoende gezamenlijk onze doelen te bereiken. We maken het verschil door samenwerkingen aan te gaan waardoor we projecten kunnen realiseren en nemen hierin het initiatief als dat nodig is.

In ons team krijg je veel verantwoordelijkheid om jouw manier van werken vorm te geven en eigen ideeën uit te werken. Zo kan jij jouw functie zelf inrichten en jouw exploitatieprojecten van begin tot eind vormgeven. Natuurlijk helpen je collega’s hierbij. Zo helpen we elkaar en jou verder met jarenlange ervaring in exploitatiemanagement en brede kennis van warmte- en koude oplossingen.

Hoofdtaken
  • Het aanspreekpunt zijn voor een project binnen en buiten de organisatie;
  • Het bewaken van de voortgang van een project op basis van de kosten, de planning en de kwaliteit;
  • Exploitatiemanagement optimaliseren voor onze lopende projecten;
  • Meedenken in procesverbeteringen rondom onderhoud, storingen en klantenservice.
  • Ondersteuning bieden bij realisatie projecten.

 

Functie-eisen
  • HBO/WO (technische achtergrond) werk- en denkniveau;
  • Affiniteit en ervaring met technische installaties, het liefst warmte-installaties, bron-systemen, warmtepompen, zonne-energiesystemen, etc.
  • Goede mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse taal;
  • In staat om op verschillende niveaus in een organisatie te communiceren;
  • In bezit van rijbewijs B.

 

Organisatie

De exploitatiemanagers werken samen met en rapporteren direct aan de directie. Ons kantoor is gevestigd in Utrecht. We zijn een kleine organisatie met ca. 25 collega’s waardoor de lijntjes kort zijn en keuzes snel gemaakt worden.

Interesse? Leuk!

Wil je meer weten over deze functie of heb je een andere vraag over onze warmteprojecten? Stuur je vraag naar onze collega Paul Bots via paul@inwarmte.nl.

Meteen solliciteren? Vul hieronder je contactgegevens in en stuur ons je motivatie en cv.