Acaciaschool

Dienstverlening / Exploitatie / Ontwikkeling

Herontwikkeling Acaciaschool

Samen met woningcorporatie Beter Wonen werken wij aan de herontwikkeling van de oude Acaciaschool in Almelo. We helpen bij het realiseren van twee zorgplannen. Het oude schoolgebouw is ‘De Herbergier’ geworden. Op hetzelfde terrein is ‘Het Thomashuis’ gebouwd.

Er komen 16 appartementen voor ouderen met geheugenverlies (Herbergier) en 9 kamers in nieuwe rijwoningen voor volwassenen met een verstandelijke beperking (Thomashuis). InWarmte heeft geholpen bij de ontwikkeling van het warmteconcept en levert ook de lokale duurzame warmte.

Lokale duurzame warmte

Het energiesysteem voor de Acaciaschool is een lucht/warmtesysteem. Het systeem bestaat uit een lucht/water warmtepomp, een 3-pijps distributienet, buffervaten en een boosterwarmtepomp. De lucht/water warmtepomp (op het dak) zet omgevingstemperatuur om in warmte en koude, die opgeslagen wordt in de buffervaten en gebruikt wordt om de woningen te verwarmen en te verkoelen. Het warme water wordt ook gebruikt voor warm tapwater.

Het 3-pijps distributienet bestaat uit twee aanvoerpijpen en één afvoerpijp. Er wordt koud water en warm water (tot 45 graden) geleverd voor ruimteverwarming. Daarnaast is er in elk gebouw een boosterpomp aanwezig om warm water tot 65 graden te kunnen leveren. Dit systeem wordt geregeld in een collectieve technische ruimte, waar zich ook een elektrische ketel als back-up bevindt. Om de woningcorporatie volledig te ontzorgen, worden het onderhoud en de dienstverlening ook door InWarmte geregeld.

Met Beter Wonen realiseerden we in Almelo eerder ook 77 gasloze woningen met individuele energiesystemen.

Woon je in dit project?

GA NAAR DE PROJECTWEBSITE

Benieuwd wat InWarmte voor jou kan betekenen?

Neem contact met ons op