Lichttoren

Dienstverlening / Exploitatie

Duurzame energie voor de Lichttoren

Vanaf 1 januari mogen we lokale energie leveren aan de Lichttoren in het centrum van Eindhoven. Vanuit de WKO-installatie leveren we collectieve warmte en koude aan ongeveer 110 woningen en een aantal zakelijke aansluitingen.

Historie

De Lichttoren in Eindhoven werd in 1909 door Philips gebouwd voor de productie van gloeilampen. In 1997 stopte de productie en na een periode van herontwikkeling werd de Lichttoren een multifunctioneel complex met kantoren, winkels en appartementen. Het staat nu symbool voor de industriële geschiedenis van Eindhoven.

Hoe werkt een WKO-systeem?

Een WKO-systeem (Warmte Koude Opslag) wekt warmte op voor warmtenetten. Het is een betrouwbare energiebron voor duurzame en comfortabele warmtelevering. Een WKO bestaat uit twee bronnen van ongeveer 100 tot 200 meter diep. In de winter slaan we koud water op in het grondwater en in de zomer slaan we hier warm water op. De energie die de bronnen vasthouden onttrekken we na een half jaar. Op deze manier zorgen we ervoor dat de warmte voor de bewoners en bedrijven duurzaam is. Wij zorgen ervoor dat de installaties optimaal draaien, zodat klanten zorgeloos warmte kunnen afnemen.

Woon je in dit project?

GA NAAR DE PROJECTWEBSITE

Benieuwd wat InWarmte voor jou kan betekenen?

Neem contact met ons op