Missiehuis Park - bouw gestart

Dienstverlening / Exploitatie / Ontwikkeling

Lokale duurzame WKO-warmte voor Missiehuis Park

Het Missiehuis in Driehuis is een monumentaal gebouw uit 1924. Het was toen een verblijf en opleidingsinstituut voor priesters. Vanaf 1974 werd het parkachtige complex de verblijfplaats van de sociaal medische dienst van de Koninklijke Marine. Nu krijgt de omgeving van het Missiehuis een nieuwe woonbestemming voor de toekomst met stijlvolle appartementen en karakteristieke eengezinswoningen. In het Missiehuis Park worden 84 woningen gebouwd in en rondom het historische Missiehuis. Voor Equilis Nederland ontwikkelt InWarmte in samenwerking met installatiebedrijf InnQ het lokale energiesysteem en leveren we de duurzame warmte vanuit een collectief WKO-systeem.

De lokale warmte-en koude opslag (WKO) vormt de basis van het energieconcept. Vanuit de gesloten verticale bodemwarmte-warmtewisselaars wordt warmte en koude onttrokken uit de bodem. Via de technische ruimte in het Missiehuis wordt de warmte (voor ruimteverwarming) of de koude (voor koeling) uit de bodem overgedragen aan het distributienet. De temperatuur van de warmte wordt in de technische ruimte verhoogd met collectieve warmtepompen. Het warme water voor ruimteverwarming (ca. 45°C in de winter) en het koude water voor koeling (ca. 17°C in de zomer) gaan via het distributienet naar de woningen.

Boosterwarmtepomp in de woning

Het water uit het warmtenet kan direct gebruikt worden voor ruimteverwarming of koeling. Voor tapwater is een hogere temperatuur nodig om snel gebruik te kunnen maken van warm water en om legionella te voorkomen. Alle woningen worden daarom voorzien van een individuele boosterwarmtepomp. Deze warmtepomp gebruikt de warmte uit het warmtenet, verwarmt het water verder tot warm tapwater en slaat het warme water in een buffervat op.

Meer weten over dit project?

GA NAAR DE website

Benieuwd wat InWarmte voor jou kan betekenen?

Neem contact met ons op