The Orchard - bouw gestart

Dienstverlening / Exploitatie / Ontwikkeling

Ruim 500 nieuwe duurzame appartementen in Rijswijk

In Rijswijk gaat InWarmte lokale duurzame warmte en koude leveren aan het nieuwbouwproject The Orchard. Het binnenstedelijke project bestaat uit The Orchard I en The Orchard II. Samen tellen de twee gebouwen ruim 500 appartementen en een commerciƫle plint. InWarmte ontwikkelt het duurzame energiesysteem in opdracht van Sterpassage Rijswijk, een samenwerking tussen initiatiefnemers 3W real estate en AT Capital. Bouwer ERA Contour (TBI onderneming) is met de bouw gestart.

De lokale WKO vormt de basis van het energieconcept. De technische ruimte komt in een van de twee gebouwen met een koppeling naar het andere gebouw. Via het distributienet transporteren we de warmte en koude naar de afleversets in de woningen. Voor het thermisch in balans houden van het bodemenergiesysteem gebruiken we luchtwarmtepompen. InWarmte realiseert dit duurzame energiesysteem in samenwerking met Kersten Techniek.

Hoe werkt een WKO-systeem?

Een WKO-systeem (Warmte Koude Opslag) wekt warmte op voor warmtenetten. Het is een betrouwbare energiebron voor duurzame en comfortabele warmtelevering. Een WKO bestaat uit twee bronnen van ongeveer 100 tot 200 meter diep. In de winter slaan we koud water op in het grondwater en in de zomer slaan we hier warm water op. De energie die de bronnen vasthouden onttrekken we na een half jaar. Op deze manier zorgen we ervoor dat de warmte voor de bewoners en bedrijven duurzaam is. Wij zorgen ervoor dat de installaties optimaal draaien, zodat klanten zorgeloos warmte kunnen afnemen.

Benieuwd wat InWarmte voor jou kan betekenen?

Neem contact met ons op