Eurostaete Eindhoven - bouw gestart

Dienstverlening / Exploitatie / Ontwikkeling

WKO voor huurwoningen, winkels en kantoren in Eindhoven

Eurostaete Eindhoven is een herontwikkelingsproject naast het Philips Stadion in Eindhoven. Voor Interesting Vastgoed en Stam en de Koning ontwikkelen, realiseren en exploiteren wij een WKO voor 480 woningen en commerciƫle ruimtes. Het huidige kantoor Eurobuilding wordt op deze locatie gesloopt en maakt plaats voor een toren van 100 meter hoog en twee bouwblokken waarop een daktuin wordt gerealiseerd.

De installatie wordt gerealiseerd met DRIES en voorziet in de levering van de bron tot en met de vloerverwarming. Hierdoor behoren zorgen over demarcatie tot het verleden. Het systeem van DRIES is met master-master regeling en touchscreen van zeer hoge kwaliteit. De installatie zal technisch worden gekoppeld aan Warm Hartje Eindhoven waardoor een maximale leveringszekerheid kan worden gegarandeerd.

Hoe werkt een WKO-systeem?

Een WKO-systeem (Warmte Koude Opslag) wekt warmte op voor warmtenetten. Het is een betrouwbare energiebron voor duurzame en comfortabele warmtelevering. Een WKO bestaat uit twee bronnen van ongeveer 100 tot 200 meter diep. In de winter slaan we koud water op in het grondwater en in de zomer slaan we hier warm water op. De energie die de bronnen vasthouden onttrekken we na een half jaar. Op deze manier zorgen we ervoor dat de warmte voor de bewoners en bedrijven duurzaam is. Wij zorgen ervoor dat de installaties optimaal draaien, zodat klanten zorgeloos warmte kunnen afnemen.

Meer weten over dit project?

Ga naar de website

Benieuwd wat InWarmte voor jou kan betekenen?

Neem contact met ons op