Warmtenet Delft

Dienstverlening / Exploitatie / Ontwikkeling

In Delft ontwikkelt InWarmte samen met partners het Warmtenet Delft. We zijn betrokken als warmteleverancier om het project te realiseren. In de eerste fase kunnen er vanaf 2025 ongeveer 5000 woningen worden aangesloten. Uiteindelijk zullen zo’n 15.000 woningen en bedrijven worden aangesloten op het warmtenet.

 

Samenwerking

Het Warmtenet Delft ontwikkelen we in de wijken Voorhof en Buitenhof. Dat doen we samen met de 4 woningcorporaties Woonbron, Vidomes, DUWO en Stedelink, warmtenetwerkbedrijf NetVerder, Geothermie Delft, de TU Delft en de gemeente Delft. Als warmteleverancier zorgt InWarmte ervoor dat de duurzaam opgewekte warmte alle afnemers bereikt. Ook zijn we voor afnemers het eerste aanspreekpunt voor vragen over klantenservice, facturatie en administratie.

Geothermie als warmtebron

Het warmtenet in Delft wordt een van de duurzaamste warmtenetten van Nederland. Voor het eerst wordt op deze schaal warmte geleverd aan bestaande bouw met geothermie als belangrijke warmtebron. De warmtebron die voor het warme water in het leidingnet zorgt, is de aardwarmtebron van Geothermie Delft (GTD). Deze bron wordt gerealiseerd op de TU-campus in Delft. Uit deze bron wordt warmte uit de aarde gebruikt voor de duurzame verwarming van gebouwen. In de toekomst zullen ook steeds duurzamere warmtebronnen op het warmtenet worden aangesloten zodra die beschikbaar zijn.

Steeds duurzamer

InWarmte zorgt er samen met de andere partners voor dat het Warmtenet Delft steeds beter benut wordt. Voor nieuwe projectdelen in het gebied ontwikkelen we, met de geothermiebron als basis, aanvullende energiesystemen als WKO’s en warmtepompen. Het past bij de belofte die we doen: met een energiesysteem van InWarmte ben je voorbereid op de toekomst en verzekerd van duurzame warmte. Operationeel Directeur Vincent Smeele zegt hierover: “Als leverancier van lokale duurzame warmte streeft InWarmte altijd naar duurzame resultaten voor alle belanghebbenden. We vinden het belangrijk dat bewoners in Delft ook in de toekomst prettig en betaalbaar kunnen blijven wonen in een verwarmd huis. Dan is het extra mooi om te zien dat we met zoveel partijen zoiets kunnen bereiken.”

 

Meer weten over dit project?

NAAR DE WEBSITE VAN GEMEENTE DELFT 

Benieuwd wat InWarmte voor jou kan betekenen?

Neem contact met ons op