Denim & Kasjmir

Dienstverlening / Exploitatie / Ontwikkeling

75 nieuwbouw appartementen met duurzame warmte

Het project Denim & Kasjmir is een ontwikkeling van Ingenious in Veenendaal. Het project bestaat uit twee appartementengebouwen met in totaal 75 woningen en een aantal MKB bedrijfsruimten op de begane grond. In opdracht van Ingenious realiseren we het WALUWA energiesysteem waarmee we vanaf oplevering duurzaam opgewekte warmte voor ruimteverwarming en warmtapwater en koude voor comfortkoeling leveren aan de bewoners en de gebruikers van de bedrijfsruimten.

De nieuwe appartementengebouwen komen op steenworp afstand van het centrum van Veenendaal en krijgen ieder hun eigen moderne design. Het gebouw van Kasjmir zal ook een nieuwe ingang vormen voor het bestaande winkelcentrum Corridor. De projecten worden tegelijk gebouwd en opgeleverd.

Duurzaam warmtesysteem

Ons luchtwarmteconcept WALUWA is een geavanceerd systeem voor verwarming en koeling. Het bestaat uit een combinatie van lucht/water warmtepompen, water/water warmtepompen en grote buffervaten. Hiermee zorgen we ervoor dat lokale warmte op een efficiënte, flexibele en duurzame manier geleverd kan worden. De combinatie van verschillende opwekkers van warmte en koude maakt het mogelijk om warmte te halen uit zowel de buitenlucht en warmte en koude op te slaan in buffervaten zodat een deel van de warmte en koude die als restproduct vrijkomen alsnog nuttig te kunnen gebruiken voor verwarming en koeling.

Het WALUWA energiesysteem is een concept ontwikkeld door InWarmte en geschikt voor nieuwbouw projecten met een omvang van circa 50 tot 120 woningen waarbij geen gebruik kan worden gemaakt van warmte-koude-opslag (WKO) in de bodem. Dit systeem zal warmte, koude en warm water leveren. Het energiesysteem zal door InWarmte zelf geëxploiteerd worden met de bijbehorende dienstverlening (administratie, facturatie en klantenservice).

Meer weten over dit project?

GA NAAR DE website

Benieuwd wat InWarmte voor jou kan betekenen?

Neem contact met ons op