LOOS - bouw gestart

Dienstverlening / Exploitatie / Ontwikkeling

Appartementen met duurzame luchtwarmte

In de Haagse Wijk Loosduinen wordt het nieuwe appartementencomplex LOOS gebouwd. In opdracht van Plegt-Vos ontwikkelen, realiseren en exploiteren wij het lokale energiesysteem. Het complex zal beschikken over ons luchtwarmteconcept WALUWA, waarmee we de appartementen in het gebouw van warmte, koude en warm water voorzien. Het energiesysteem zal InWarmte zelf exploiteren met bijbehorende dienstverlening (administratie, facturatie en klantenservice).

De woningen in dit complex zullen onder een gereguleerde midden huurprijs van de gemeente Den Haag vallen. Daarmee zorgt de gemeente voor meer betaalbare woningen op de woningmarkt. Vroeger stond op de plek van LOOS de gereformeerde ‘Ontmoetingskerk’ uit 1969, die tot 2013 in gebruik was. De bouw is op 1 mei 2023 begonnen en de oplevering is naar verwachting eind 2024. De verhuur van de 78 appartementen zal in 2025 beginnen.

Duurzaam warmtesysteem

Ons luchtwarmteconcept WALUWA is een geavanceerd systeem voor verwarming en koeling. Het bestaat uit een combinatie van lucht/water warmtepompen, water/water warmtepompen en grote buffervaten. Hiermee zorgen we ervoor dat lokale warmte op een efficiƫnte, flexibele en duurzame manier geleverd kan worden. De combinatie van verschillende energiebronnen maakt het mogelijk om warmte te halen uit zowel de buitenlucht en de warmte op te slaan in buffervaten voor later gebruik. Dit systeem is vooral nuttig voor grotere gebouwen of complexen met een hogere warmte- en koelvraag.

Meer weten over dit project?

GA NAAR DE website

Benieuwd wat InWarmte voor jou kan betekenen?

Neem contact met ons op